NOSILNI SISTEMI – prava rešitev za vsako potrebo

Popolnoma usklajene kombinacije materialov jekla, lesa in betona so odločilne za ekonomično konstrukcijo vaše hale.

Jeklo-jeklo - WOLF System

KOMBINACIJA JEKLO - JEKLO

Jeklene nosilne konstrukcije vedno prepričajo s svojo vitkostjo pri velikih razponih in ustvarjajo elegantno celostno podobo. V naših sodobnih, učinkovitih proizvodnih obratih letno obdelamo okoli 30.000 ton jekla (kar ustreza tovoru približno 1.500 tovornjakom).

Naša ločena in lastna popolnoma avtomatizirana proizvodnja v naši tovarni v Osterhofenu v Nemčiji omogoča visoko stopnjo proizvodne natančnosti!

Jeklo-lepljen les - WOLF System

KOMBINACIJA JEKLO - LEPLJEN LES

Čas je denar. Z WOLF System-om prihranite oboje! Visoka stopnja tovarniške predizdelave zagotavlja izjemno kratko izvedbo montaže, kar vam prihrani ogromno časa!

Les kot ekološka, obnovljiva surovina ustvarja v povezavi z jeklom arhitekturno privlačen dizajn in najhitrejšo montažo zahvaljujoč našim standardiziranim spojem. Jekleni spoji - že pritrjeni na lesene nosilce v tovarni z uporabo najsodobnejše opreme za sistemsko spajanje - se samo še privijačijo na jeklene stebre na mestu montaže.

Armirani beton-lepljen les - WOLF System

KOMBINACIJA ARMIRANI BETON - LEPLJEN LES

Armirani betonski stebri v kombinaciji z nosilci iz lepljenega lesa se uporabljajo za arhitekturno zahtevne, pa tudi za funkcionalne in ekonomične rešitve. Ne prepričajo samo s svojo robustnostjo, ampak tudi s svojo odpornostjo na ogenj.

Že v tovarni se za stike armirano betonskih stebrov in nosilcev ali lokov iz lepljenega laminiranega lesa pripravijo ustrezni izrezi in luknje, kar zagotavlja krajši čas montaže na gradbišču.

Kombinacija masivnih betonskih stebrov z nosilci iz lepljenega laminiranega lesa je še posebej uporabna za visoke zahteve po požarni zaščiti.

Nenazadnje pa je prepričljiva tudi vizualna eleganca dizajna lepljencev, ne glede na to, ali so v obliki lokov ali pa spojeni z vezjo.

Lepljen les-lepljen les - WOLF System

KOMBINACIJA LEPLJEN LES - LEPLJEN LES

Velik delež lesa naredi ta tip podporne konstrukcije, ki ima vrhunske karakteristike protipožarne zaščite, idealen za razstavne dvorane, tesarske obrate ali prodajalne.

V WOLF System-u obdelujemo lepljeni les najvišje kakovosti, odvisno od zahtev pa v vizualni ali industrijski kakovosti.

Okvirji iz lepljenga lesa se lahko uporabljajo za izdelavo ognjevarnih konstrukcij, ki so dan danes pogosto zahtevane. Nosilci in stebri takšnega okvirja iz lepljenega lesa so dobavljeni z vsemi potrebnimi vgrajenimi jeklenimi ušesi in konektorji za njihovo medsebojno spajanje. Na gradbišču je za postavitev okvirja nato potrebno samo še zvijačiti jeklena vozlišča. Tak sistem zagotavlja hitro in enostavno montažo!

Žebljani palični nosilci - WOLF System

ŽEBLJANI PALIČNI NOSILCI

Žebljani palični nosilci se uporabljajo povsod, kjer se zahtevajo lahke in ekonomične konstrukcije, najpogosteje v kmetijstvu za strojne lope ter skladišča hrane in materiala.

Možno jih je uporabiti za razpone do 30 m, sam dizajn žebljancec pa ponuja številne oblikovne različice, kot so palični stenski elementi, paralelni, enokapni ter dvokapni strešni nosilci.

WOLF System letno v lastni proizvodnji izdela okoli 4.500 ton ježevk. Z velikim naborom ponudbe različnih tipov ježevk se lahko zato zelo optimira poraba materiala in s tem povezani stroški.

Možnosti načrtovanja so praktično neomejene!

Naši zaposleni dobro poznajo lastnosti in prednosti lesa, jekla in betona. Z uporabo vseh treh osnovnih gradbenih materialov lahko WOLF System določi najbolj ekonomično izbiro podpornega sistema prilagojeno vsaki zahtevi in hkrati izpolnjuje posamezne želje. Lokalni pogoji, velikost stavbe, namen uporabe in vizualne zahteve se prav tako vključijo v izbor. Rezultat vsega tega so ekonomični objekti z največjo mero funkcionalnosti.