TEHNOLOGIJA IN STORITVE – industrijska in poslovna gradnja

Za WOLF System je tehnologija zelo pomembna - izvedba detajlov navsezadnje določa funkcionalnost in uporabnost vašega objekta. Top v ekipi, top v tehnologiji! Programsko opremo za načrtovanje in procesiranje ter naše proizvodne obrate nenehno izboljšujemo in posodabljamo z najnovejšo tehnologijo. Prav tako se naši tehnologi nenehno izobražujejo na področju gradbenih materialov. Visoka stopnja tovarniške predizdelave pa zagotavlja izjemno kratke montažne čase in s tem visoko učinkovitost.

Isolierte Sanwichpaneele - Industrijska in poslovna gradnja - WOLF System

Izolirani sendvič paneli

Za toplotno izolirana, proti zmrzali vzdrževana ali klimatizirana skladišča ali delavnice je priporočljiva uporaba sendvič panelov. Strešne in stenske obloge so tako izdelane iz izoliranih plošč, pri čemer se lahko debelina izolacijskega jedra prosto izbira ter se prilagodi ustreznim zahtevam.

Svetlobne in prezračevalne površine na strešni in stenski površini ter vrata, so prav tako izvedene z zahtevanimi izolacijskimi vrednostmi.

Takšni sendvič paneli so lahko proizvedeni s polnilom iz poliuretanske (PU) pene z odlično izolacijsko vrednostjo ali s polnilom iz mineralne volne za potrebe požarne odpornosti.

Holztafelbauweise - Industrijska in poslovna gradnja - WOLF System

Gradnja iz lesenih montažnih elementov

Stenski, stropni in strešni montažni elementi v konstrukciji iz lesenih panelov ponujajo velike prednosti pri gradnji. Poleg visokih izolacijskih standardov in izrednih vrednosti glede potresne varnosti, prepriča konstrukcija predvsem z zelo hitrim časom montaže.

Neodvisno od vremenskih razmer so stene, stropovi in streha izdelani iz modularnih elementov z najvišjo stopnjo tovarniške predizdelave in sicer z najsodobnejšimi proizvodnimi napravami ter se nato skupaj povezujejo na samem gradbišču s sofisticiranimi spojnimi sistemi.

Fasade so lahko izvedene z vsemi običajnimi materiali, stropne konstrukcije pa so zaključene na mestu z mokrim ali suhim estrihom.

Dobro rešitev namesto strešnih elementov predstavlja tudi izvedba konstrukcije sestavljena iz žebljanih nosilcev, na katere se od spodnje strani potem pritrdijo stropne plošče.

Mehrschalige Flachdachausführung - Industrijska in poslovna gradnja - WOLF System

Večslojna ravna streha

Vizualna alternativa dvokapni strešini je izvedba večslojne ravne strešne konstrukcije z obodom iz atike.  V območju sten zagotavljajo sendvič paneli optimalne izolacijske lastnosti, istočasno pa lahko obodna projekcija teh panelov predstavlja atiko.

Profilirane nosilne plošče iz pločevine, ki so vpete med konstrukcijami okvirjev, služijo kot podkonstrukcija za izvedbo toplotne izolacije ravne strehe.

S tem tipom strešne konstrukcije je mogoče enostavno zadostiti posebnim zahtevam glede zvočne izolacije ter protipožarne zaščite. Strešno odvodnjavanje je lahko izvedeno klasično in s tem vidno od zunaj ali pa se izvede skrito v notranjosti za bolj estetski končni videz objekta.

Vgrajene komponente, kot so svetlobne kupole in trakovi na strehi ter zasteklitev z okni ali steklenimi paneli v steni, zagotavljajo primerno osvetlitev in možnosti prezračevanja.