HALE ZA ŽITO IN PROIZVODE V RAZSUTEM STANJU – prilagojene vašemu shranjenemu blagu

Vaša hala za žito ali hala za proizvode v razsutem stanju s strani WOLF Systema optimalno ustreza zahtevam shranjenega blaga.

Getreidehallen - Schüttguthallen - WOLF Systembau

Getreide- und Schüttguthallen

Getreidehallen - Schüttguthallen - WOLF Systembau

Getreide- und Schüttguthallen

Getreidehallen - Schüttguthallen - WOLF Systembau

Getreide- und Schüttguthallen

Getreidehallen - Schüttguthallen - WOLF Systembau

Getreide- und Schüttguthallen
Konstrukcija samonosilnega okvirja iz jekla, kombinacije jeklo-lepljen laminiran les ali kombinacije beton-lepljen laminiran les, je idealna konstrukcijska metoda za shranjevanje žit. Z uporabo sredinsko nepodprtih okvirjev ostane hala prilagodljiva vsebini in jo je mogoče kadarkoli ponovno uporabiti.

Če se odkupne cene shranjenih dobrin spremenijo tako, da bi to negativno vplivalo na poslovanje, se lahko hala uporabi tudi za druge namene, npr. kot skladišče krme ali strojna lopa.


Imamo najekonomičnejšo rešitev od načrtovanja do zaključka!

Žito

Higienično skladiščenje zrnja se lahko zagotavi z uporabo gladkih sten iz armiranega betona ali jeklene pločevine, saj se s tem izogne ​​vrzelim, kjer se lahko zaredijo žuželke.


Zelenjava in sadje

Nadzorovana atmosfera in optimalni pogoji prezračevanja so predpogoj za dolgotrajno kakovost sadja. Ločeno nameščene hladilne celice zagotavljajo ekonomično skladiščenje za sadje in zelenjavo z zelo visokimi zahtevami glede temperature in vlage v skladišču.


Sol in gnojila

Za to posebno shranjeno blago so potrebne dodatne zahteve zaradi kemičnih in mehanskih obremenitev na konstrukcijo, streho, stene, vrata. Potrebni ukrepi so npr. povečana korozijska zaščita konstrukcijskih jeklenih okvirjev, stene in pregrade iz betona ali lepljenega laminiranega lesa oz. proti nabrekanju odporne OSB plošče, uporaba vsega pritrdilnega mateirala ter ježevk iz nerjavega jekla, strešno odvodnjavanje iz plastičnih ali nerjavih elementov kot tudi izvedba podne plošče iz armiranega betona z opcijo vlitega asfalta za večjo trpežnost.


Lesni sekanci, biomasa in kompost

Za shranjevanje biomase so potrebne zunanje in notranje predelne stene, tako da lahko stene varno prenesejo pritisk nasutega materiala. Zunanje stene so v obliki oporne stene pod naklonom ter po potrebi izolirane ali neizolirane. Jeklena okvirna konstrukcija je nameščena na betonsko steno, tako da se lahko material neovirano odstranjuje s pomočjo viličarja, prednjega nakladalca, bagra itd.